Forside Nyheder Referencer 2500 m² kontorpavillon til Carlsberg Byen

Carlsberg Byen starter med 2500 m² kontorpavilloner fra Ramirent

I løbet af de næste ti år bliver den gamle Carlsberg-grund omdannet til et dynamisk område med butikker, universitetsbygning, metrostation og boliger. Ramirent har været med fra starten på grund af en utraditionel pavillonløsning - og et godt netværk.

Selvom Ramirent er vant til at finde på stort set alle typer af løsninger til kunderne, så er det ikke hver dag, at der skal findes løsninger i den her størrelse. Ramirent blev i starten 2012 kontaktet af en af vores samarbejdspartnere, Arpe & Kjeldsholm, som er bygherres rådgiver på den nye byplan til Carlsberg Byen.

De ville høre, om vi kunne stå for midlertidige lokaler til det administrative projektteam. Det drejede sig om ca.2500 m² pavillon. Og selvfølgelig kunne vi det! Vi har altid en løsning, og faktisk havde vi lige præcis den her på lager.” fortæller Poul Erik Dahl, Entrepriseleder i Ramirent.

For fire år siden satte Ramirent en speciel pavillonbygning op hos Tryg Forsikring i Ballerup. Tryg var den gang i færd med at renovere domicilet og havde brug for en kontorpavillon med storrumskontor. Det specielle ved netop den her pavillon er, at den kun kan opstilles samlet, hvor Ramirents pavillonmoduler normalt stykkes sammen individuelt alt efter kundens behov.

Vi regnede med, at pavillonen efter Tryg skulle ned til Femern-broen, da det er begrænset, hvor mange der har brug for alle de kvadratmeter på én gang. Men det havde Carlsberg Byen.” fortsætter Poul Erik Dahl.

Da pavillonen på daværende tidspunkt var pakket sammen og indhyllet i plastic, måtte beslutningen om at bruge den bero på seriøs rådgivning fra Ramirents side. Carlsberg Byen havde bl.a. et ønske om at få en grøn løsning og en pavillon med en masse cellekontorer og møderum.

Det er naturligvis noget af en tillidssag at investere så mange penge i noget, man ikke kan ”se” det færdige resultat af. Men da Arpe & Kjeldsholm i forvejen kender os og havde anbefalet os til Carlsberg Byen, var den grundlæggende tillid allerede på plads.” fortæller Poul Erik Dahl.

Carlsberg Byen fik mulighed for at købe pavillonen med varmepumper, som vil reducere udgifterne til både miljø og el-regning væsentligt, hvilket faldt godt i tråd med deres behov. Normalt rådgiver Ramirent kunderne til at leje, men i netop det her tilfælde gav det mere mening at eje, da Carlsberg Byen skal bruge pavillonen i de næste 8-10 år.

52 pavillonmoduler á 50 m² - monteret på otte dage

I maj 2012 satte Ramirent den første pavillon op og allerede otte dage senere var alle 52 opsat. Det svarer til 7 pavilloner om dagen eller ca. én i timen, hvilket giver et ret højt effektivitetsniveau.

Der er ekstremt meget logistik i det her, og så skal tingene klappe første gang. Og det har de heldigvis også gjort.” siger Poul Erik Dahl.

Efterfølgende har Ramirent lavet en række projekttilpasninger, herunder installeret ekstra vægge, nye linoleumsgulve, samt lys og strøm til de cellekontorer og ekstra møderum hvor der var brug for det.

Det hele er kun lige begyndt

Med udsigt til en byudvikling – og dermed en byggeplads - over de næste 10-15 år vil der være en lang række store som små opgaver, der skal løses, og her er det naturligvis Ramirents ønske at kunne bidrage yderligere.

Jeg håber, at den gode dialog, vi indtil videre har skabt med Carlsberg Byen, kan bringe os endnu dybere ind i byudviklingen. Så selvom vi har leveret en af de største pavillonløsninger i Ramirents historie, er jeg sikker på, at vi i de kommende år kan levere endnu mere værdi til byudviklingen. Lige nu arbejder vi derfor på at få lov at sætte skurbyen op derinde og på længere sigt en satelitstation, hvor håndværkerne kan komme og hente alt det mindre materiel og håndværktøj, de har brug for” afslutter Poul Erik Dahl.