Forside Nyheder Referencer Etablering og drift af byggeplads

Byggeassistance understøtter den store, hektiske byggeplads i Gentofte

Ramirent er kraftigt engageret i en omfattende byggepladsopgave i Gentofte via byggerådgiveren FM Bygningsdrift. Det sker i forbindelse med renoveringen af den fredede Kildeskovshallen fra 1967, hvor Ramirent har fået ansvaret for alt på byggepladsen.

- Kildeskovshallen er et flot og også prisbelønnet byggeri, der er blevet opført i tre faser, fortæller Gert Panton, Byggeassistance. Den aktuelle renovering koncentrerer sig om den ældste af bygningerne, opført i 1966-1969 med Karen og Ebbe Clemmesen som arkitekter.

Mange bolde i luften
- Renoveringen omfatter alt lige fra udskiftning af de specielle fliser, renovering af beton, maling af de mange stålkonstruktioner, udskiftning af gamle vinduer til moderne lavenergiglas, al teknik bliver udskiftet og opdateret osv. Her er vores opgave at servicere og understøtte arbejdet på pladsen, så alt klapper. Det gør vi ved bl.a. at sørge for strøm, lys, vand, afdækning af gulve, skurvogne og dertilhørende kontorfaciliteter til omkring 70 mand, lifte, stilladser, bomme, hegn – you name it, smiler Gert Panton.

Jerntæppe på grus
- Fra første færd stræbte vi efter at være på forkant på alle området, og det bar frugt. Da entreprenørerne dag 1 rykkede ind, var alt på plads fra vores side og det hele lige til at gå til. Det fik vi da også ros for. Sidenhen har vi løbende måtte tilrette, fordi projektet i højere grad end normalt forandrede sig – og fortsat gør det. Det skyldes bl.a. de specielle fredningsforhold og kræver ofte lynhurtig reaktion og alternative løsninger – noget, der er med til at gøre det både udfordrende og spændende for os alle.

- En af de ting, vi måtte ændre ved, var i første fase af projektet. Vi måtte nemlig ikke lægge jernplader direkte på græsset, fordi det kunne ødelægge de gamle træers rødder. Derfor måtte vi først udlægge et 20 cm’s lag stabilgrus til trykudligning. Kommunen er meget øm over for træerne, som er en vigtig del af helhedsindtrykket, så kravet var helt forståeligt, understreger Gert Panton.

Kildeskovshallen, der ejes af bygherren Gentofte Kommune, er et meget populær multianlæg med bl.a. motionscenter, boldbaner og svømmebassiner. Årligt besøges anlægget af omkring 700.000 gæster, så det bliver ganske givet populært, når den renoverede del åbner efter sommerferien.