Forside Nyheder Nyhedsoversigt Byggepladshåndtering som totalleverance - sikrer høj effektivitet

Byggepladshåndtering som totalleverance - sikrer høj effektivitet

Nutidens byggepladser involverer ofte mange forskellige aktører og entreprenører, der HØK Helsinøgr1.jpgskal samarbejde og deles om den sparsomme plads. Traditionelt har ansvaret for etablering og drift af byggepladsen ligget hos en af entreprenørerne, men ifølge udlejningsvirksomheden Ramirent er der en tydelig tendens til, at bygherrer samler alle de midlertidige installationer, der kræves, for at byggepladsen fungerer optimalt og sikkert, i ét samlet udbud. 

Vi mærker en klar stigning i forespørgsler på totalleverancer, hvor bygherren ønsker en leverandør, der er ansvarlig for alt, som vedrører byggepladsen. Førhen var alle de nødvendige installationer råhus entreprenørens ansvar. Men når råhuset stod færdig, var der ikke samme fremadrettet fokus i resten af byggeperioden. Vi kan derimod tilbyde at være med helt fra planlægningsfasen, til den sidste håndværker forlader byggepladsen. Vi opretter endda et midlertidigt kontor på pladsen, hvor vi konstant er fysisk til stede, forklarer Carsten Staun Madsen, der er projektleder i Ramirent. 

Én leverandør, én pris
Ramirent har for nylig vundet et sådan udbud i forbindelsen med den storstilede fornyelse og udvidelse af Helsingør Kraftvarmeværk. Jens Steffen Hansen, projektleder i Forsyning Helsingør, forklarer udformningen af udbuddene. 

Vores rådgivere anbefalede, at vi samlede al byggepladshåndtering i ét udbud, og det er nu tydeligt, at det er mere praktisk. Ramirent har ressourcerne til at leve op til vores krav og løse uforudsete udfordringer, og samtidig er vi sikret én prisliste. Alternativet er, at hver enkelt entreprenør kommer med egne skurvogne og installationer. Men det giver store pladsproblemer og kan gøre det svært at placere et ansvar, fortæller Jens Steffen Hansen. 

FornyelHØK Helsingør2.jpgsen af Helsingør Kraftvarmeværk begyndte i slutningen af 2016 og varer frem til begyndelsen af 2019. 

 

 


Flere opgaver i fremtiden
Byggepladsens hjerte bliver den store skurby med mere end 50 skurvogne fordelt som frokoststuer, mødelokaler, toiletter og kontorer til over 300 håndværkere og administrative medarbejdere. Her opretter Ramirent også sit eget udlejnings-site med alverdens maskiner, når der opstår akutte behov. Derudover leverer Ramirent vand, el, varme, internet, affaldshåndtering, faldsikring, indhegning, belysning, vinterbekæmpelse og rengøring. 

Det er en stor opgave sammenlignet med typiske ordrer. Nogle perioder bliver overordentligt travle, hvor vi arbejder fem mand på kontoret ude på pladsen. Jeg er overbevist om, at vi kommer til at udføre flere af denne type opgaver i fremtiden. Det giver nemlig bygherren en god tryghed, når de ved, at der er en aktør, som er engageret og tager ejerskabet med at få byggepladsen til at fungere fra start til slut, siger Carsten Staun Madsen. 

Yderligere oplysninger
André Bakke, Direktør
andre.bakke@ramirent.dk
Mobil +45 24 88 77 01