Forside Nyheder Nyhedsoversigt Ramirent udvider liftflåden med kompakte bomlifte

Ramirent udvider liftflåden med kompakte bomlifte

For at tilfredsstille et stigende behov for terrængående bomlifte, der kan begå sig på byggepladser med mudder og forhindringer, har Ramirent tilført en helt ny type bomlift til flåden.

Forholdene på landets byggepladser er ofte karakteriseret af trang plads og skiftende underlag. Derfor er terrængående hjul en nødvendighed, og jo mindre maskinerne fylder, des bedre. 

2692580_Knækarmslift-12M-JLG-340AJ_web.jpg    Ramirent lancerer derfor en ny type bomlift i deres portefølje af lifte, der lever op til bygge- og     
    anlægsbranchens krav. Mens de øvrige bomlifte i sortimentet har en rækkevidde på mellem 20 og 48
    meter, fungerer den nye JLG 340 AJ maksimalt i 12 meters højde. Jan Bursøe, Fleet manager i Ramirent,
    forklarer, hvorfor den nye bomlift er attraktiv på trods af dens forholdsvis korte rækkevidde. 

– Den nye bomlifts helt store fordel er dens kompakte mål. Den er smal og kort og kan derfor komme ind mange steder, hvor andre bomlifte ikke kan. Samtidig er den terrængående og forcerer uden problemer forhindringer og besværligt underlag. Med sin kompakte størrelse konkurrerer den med de elektriske bomlifte, men da den kører på diesel, har den et kraftoverskud til at løse opgaver, hvor de elektriske kommer til kort, siger Jan Bursøe. 

Efterspørgslen kommer blandt andet fra vindmølleindustrien, der med opsætning af vindmøller på marker og enge har brug for særligt terrængående maskiner. Jan Bursøe understreger dog, at JLG 340 AJ kan bruges til rigtig mange forskellige formål. Oplagt er eksempelvis byggepladser med begrænset plads og byggepladser i opstartsfasen, hvor der endnu ikke er sikret ordentligt underlag. 

Ramirent har stor erfaring med maskiner fra JLG, og teknikerne har dermed et godt udgangspunkt for konstant at holde maskinerne i arbejdsduelig stand.